A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

GOEIE ZAKEN

Hij maakte – ruim een kwart eeuw geleden – voor het eerst kennis met het vak vanachter het stuur van de eerste bestelwagen van Das Koerier, het door zijn vader opgerichte koeriersbedrijf, dat anno 2015 al bijna dertig jaar een begrip is tot – letterlijk – ver buiten de landsgrenzen. 

Inmiddels bezorgt Jos Das zelf al geruime tijd geen pakketjes meer, maar staat hij als gedreven ondernemer aan het hoofd van het aan de Habraken in Veldhoven gevestigde familiebedrijf. Sinds 2009 bedient Das Koerier & Logistics (de logistieke tak maakt sinds enkele jaren integraal deel uit van het transport- en logistieke imperium, red.) haar internationale opdrachtgevers vanuit een uiterst modern nieuwbouwpand met een intern magazijn van maar liefst tweeduizend vierkante meter.

Vandaag de dag telt Das Koerier & Logistics vier pijlers als fundament: internationaal transport, DAS Logistics, pakketdiensten en pallet transport. Waar het zendingen en/of afhaalopdrachten betreft, beschikt Das' onderneming over een eigen uitgebreid wagenpak, bestaande uit opvallend beletterde bussen, bak- en vrachtwagens en trailers, die – al dan niet op afroep – letterlijk vierentwintig uur per dag inzetbaar zijn. Om zendingen binnen Nederland op ieder – door de opdrachtgever – gewenst tijdstip tot een goed einde te brengen, is Das Koerier & Logistics aangesloten bij SnelNed, een even uniek als effectief samenwerkingsverband van niet minder dan vijfendertig(!) koeriersdiensten. Gaat het om pallet transport? In dat geval werkt Das Koerier & Logistics enkel met eigen chauffeurs en een dito modern wagenpark.

 

SERVICE TOT OVER DE LANDSGRENZEN

Of het nu gaat om spoedopdrachten of pakketten en/of ladingen (van drukwerk tot kleding en van elektronica tot onderdelen ten behoeve van de medische industrie, red.) die 'de volgende dag' op ieder willekeurig adres binnen de landsgrenzen van de Benelux afgehaald en/of bezorgd dienen te worden... de enthousiaste en vakbekwame chauffeurs van Das Koerier & Logistics – of SnelNed-collaga's – draaien er hun spreekwoordelijke hand niet voor om. “Zowel voor het afhalen en bezorgen van zogeheten nationale en internationale overnight pakketten en pallets, maken wij gebruik van een ingenieus eigen netwerk. Betreft het internationaal transport van of naar Oost-Europa? Dan garanderen wij onze opdrachtgevers snelle en betrouwbare levering middels een heuse directe lijn van Veldhoven naar Oostenrijk. Vanuit een eigen depot in het Alpenland worden de zendingen en/of afhaalopdrachten door onze medewerkers over de grens vervolgens verder ingeroosterd en uitgevoerd. Wij zijn overigens ook gespecialiseerd in het uitvoeren van opdrachten op Duits en Scandinavisch grondgebied. In alle voorkomende gevallen geldt overigens, dat wij onze opdrachtgevers – desgewenst – ook alle douaneformaliteiten uit handen kunnen nemen.”

Opdrachtgevers kunnen hun verzend- en/of afhaalopdracht(en) – middels een even eenvoudig als doeltreffend systeem op www.daskoerier.nl – vierentwintig uur per dag online doorgeven aan de planners van Das Koerier & Logistics. Vervolgens kunnen zij het volledige verzend- en/of afhaaltraject met slechts één simpele klik op de muis – live! – volgen.

 

MAGAZIJN BIEDT LOGISTIEKE MEERWAARDE

Hoewel geen bewuste strategie, valt het Das al geruime tijd op, dat zijn bedrijf voornamelijk opdrachtgevers in de zogeheten kwalitatieve hoogwaardige nichemarkten bedient. “Natuurlijk zijn wij enorm trots op het feit, dat juiste dergelijke absolute A-spelers uit diverse sectoren voor ónze dienstverlening kiezen.” Enkele – in deze regio gevestigde – gerenommeerde bedrijven en organisaties zijn ASML, TNO en Koninklijke Peijnenburg. Ook waar het de dienstverlening van Das Logistics – integraal onderdeel van Das Koerier & Logistics – betreft, blijken zowat enkel de meest gerenommeerde internationaal opererende bedrijven en organisaties bewust te kiezen voor de kennis en kunde van Das' onderneming. Voor deze – nog steeds groeiende – doelgroep blijkt het enorme magazijn aan De Habraken uitkomst te bieden. Motoren en fietsen van de vooraanstaande Oostenrijkse fabrikant KTM of de wereldmarktleider van breedbandkastjes (voor met name de Scandinavische markt, red.)... de magazijnmedewerkers van Das waken dagelijks over niet minder dan een slordige 1.500(!) pallets met dergelijke artikelen. Das: “In de meeste gevallen leveren we – op afroep van onze opdrachtgevers – meerdere pallets tegelijk af op een bepaald adres in binnen- of buitenland, maar het komt ook regelmatig voor, dat we na één enkel telefoontje, ook 's nachts!, een chauffeur met enkel een enveloppe met het kleinst denkbare machine-onderdeel met als bestemming een fabriek in bijvoorbeeld Zweden op pad sturen!”